Jak zrobić admina na serwerze |
28-01-2012, 13:13
|
|
Najważnieszy Szef forum:) |
Jak zrobić admina na serwerze
Doklady opis "Flagi dostępu" i "Account flags"
Flagi dostępu: Kod: a - immunitet (gracz z tą flagą ma immunitet czyli nie może być kickowany, banowany, slapowany itp. Zaleca sie nie dawanie tej flagi nikomu. Co najwyżej sobie (Głuwnemu Adminowi). b - rezerwacja slotu (gracz dostaje rezerwacje slotu) c - amx_kick (admin z tą flagą może kopać ludzi z serwera). d - amx_ban i amx_unban (admin z tą flagą może banować i odbanowywac graczy) e - amx_slay i amx_slap (admin z tą flagą może slayować i slapować graczy) f - amx_map (admin z tą flagą może zmieniać mapę) g - amx_cvar (admin z tą flagą może zmieniać ustawienia serwera [nie wszystkie!]) h - amx_cfg (admin z tą flagą może uruchamiać configi serwera) i - amx_chat (admin z tą flagą może używać kolorowych napisów) j - amx_vote (admin z tą flagą może uruchamiać glosowania) k - dostęp do sv_password (admin z tą flagą może ustawić hasło na serwerze) l - dostęp do amx_rcon (admin z tą flagą może wykonywać polecenia na konsoli samego serwera poprzez amx_cvar) m - własny poziom A n - własny poziom B o - własny poziom C p - własny poziom D - (Flagi te są używane przez dodatkowe pluginy. Poziom A ma najniższy priorytet, poziom H najwyższy.) q - własny poziom E / r - własny poziom F / s - własny poziom G / t - własny poziom H / u - menu access (admin z tą flagą może używać menu) z - użytkownik (flaga do oznaczenia NIE admin, zwykłego użytkownika) Account flags: Kod: a - wyrzuc gracza z blednym haslem b - Klan Tag c - Tylko steamid/wonid d - Tylko ip e - haslo nie jest potrzebne (tylko nik/ip/steamid jest potrzebne) Haslo: Kod: Dodaj do config.cfg: setinfo _pw "<hasło>" Zmiana _pw w amxx.cfg amx_password_field Format of admin account: Kod: <nick|ip|steamid> <haslo> <dostep flag> <odpowiednie flags> Przyklady: Kod: Cytat:"STEAM_0:0:123456" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce" - Admin na ID steam |
28-01-2012, 13:59
|
|
Pr0 Runner |
RE: Jak zrobić admina na serwerze
Moim zdaniem zły nadałeś tytuł wątku. Powinieneś np. dać nazwę
Jak dodać admina na serwer. |
28-01-2012, 15:08
|
|
Pr0 Runner |
King ogarnij ortografię, bo ja na to patrzeć nie mogę. Pisze się GŁÓWNEMU.
-> Odpowiadam JEDYNIE na pytania dotyczące forum/banów/serwerów. -> Wiadomości typu "jesteś?, pomożesz?, możesz odpisać?" będą ignorowane. SPAM=WARN. -> Jeżeli masz pytanie/problem - pisz od razu o co chodzi. -> Nie poganiaj, odpiszę najszybciej jak to możliwe. Jakiś problem lub pytanie? Pisz PW lub steam - Gwiazdor || 3DR.pl, postaram się pomóc
|
28-01-2012, 15:46
|
|
TheMister ;D |
Ładnie kopiujesz , a gdzie źródło ?
Masz Jakiś problem ? Pisz 11395874 ! Nie ma Cię gdy moje życie spada w dół i, nie ma Cię gdy wszystko łamie się na pół, i nie ma Cię i nie wiem już gdzie jesteś, ale dobrze, że nie wiesz co u mnie, bo pękło by Ci serce. http://iv.pl/images/98070015036192240926.jpg -100 postów -200 postów -300 postów -400 postów -500 postów -600 postów -700 postów -800 postów -900 postów |
28-01-2012, 22:01
|
|
Fair-Player |
Dla początkującym którzy zakładaja swoje serwery napewno sie przyda, nie wiem czy czasem juz tego nie widzialem na jakiejs innej stronie.
Pomogłem daj +
Pozdrawiam Ziomalix : DD GG. - 36905722 Pisz pomogę jeśli będę mógł Admin Mod Parkour + Admin 4Fun = Multi Admin |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości